Wanneer je letsel hebt opgelopen, wil je weten of je volledig zult herstellen en hoe lang dat zal ongeveer zal duren. Daarom is het belangrijk om goed uit te zoeken wat het letsel is en wat dit voor je betekent. We werken samen met goede medisch adviseurs. Deze artsen beschrijven helder en onderbouwd wat het letsel is en hoe zij aankijken tegen herstel en beperkingen. Zij adviseren ons op medisch vlak wat de gevolgen van letselschade na een verkeersongeluk in Groningen, maar ook wat eventuele risico's zijn. Ook voor de toekomst. Zo weet je waar je aan toe bent en kunnen we daar rekening mee houden in het schaderegelingstraject.
Als je beperkt bent geworden in je dagelijkse activiteiten heb je al snel hulp nodig. Soms kunnen vrienden of familieleden helpen. Maar soms is de hulpbehoefte zo groot dat professionele hulp moet worden ingeschakeld. Daar gaan kosten mee gepaard. Wij zullen deze kosten natuurlijk voor je verhalen op de aansprakelijke partij, zodat jij je kunt richten op je herstel.
Een andere mogelijkheid is hulp op basis van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO).
Via het gemeentelijk WMO-loket kan ook hulp worden ingeschakeld. Voor meer informatie hierover zie: https://www.zorgwijzer.nl/faq/wmo
Soms komt hulpverlening via de WMO niet snel genoeg tot stand of is deze hulp niet voldoende. Als slachtoffer kun je dan nog steeds bij de aansprakelijke verzekeraar aankloppen voor vergoeding van hulp. Je kunt namelijk niet gedwongen worden om voor hulp op basis van de WMO te kiezen.
We hopen met jou dat je volledig zult herstellen, maar soms blijkt dat helaas niet meer te gaan. Samen zoeken we goed uit wat dit voor je betekent en nemen we maatregelen. Als je je werk niet meer kunt doen door het letsel, dan schakelen we een arbeidsdeskundige in. Samen kijken wat je eventueel wel kunt, rekening houdend met de beperkingen. Ook deze werkzaamheden zijn vaak kosteloos voor slachtoffers.